fbpx

KONTAKTIRAJ NAS

Bethany Beach, DE

Bethany Beach pruža ljetno iskustvo nalik onom iz pjesme “Summertime”. Poznat je po predivnim plažama koje privlače velik broj turista. Iako je malog stanovništva (samo 1.060 stanovnika), ljeti ga posjeti čak 15.000 turista koji mogu uživati u sunčanju, plivanju, pecanju, golfu, šopingu i vožnji brodićima. Bethany Beach nudi sve to udaljeno od gradske vreve i gužve koja je karakteristična za velike ljetne turističke destinacije.

Work and Travel: Bethany Beach
Posao na tihoj, ali ne i dosadnoj plaži

Bethany Beach se nalazi u saveznoj državi Delaver na istoku SAD. Mjesto je poznato po divnim plažama, koje svakog ljeta posjeti veliki broj turista. Nalazi se nešto sjevernije od Ocean City-a, destinacije koja ugošćava najveći broj studenata na Work and Travel programu svake godine. Iako je populacija ovog grada 1060 stanovnika, preko ljeta ga posjeti čak 15000 turista, koji mogu uživati u sunčanju, plivanju, pecanju, golfu, šopingu, vožnji brodićima. Sve to dovoljno daleko od gradske vreve i gužve koja prati velike ljetnje turističke destinacije.

Kultura i istorija mjesta

Bethany Beach poznat je kao „The Quiet Resorts” ili tiho odmaralište. Međutim, „tiho” u ovom slučaju ne znači i dosadno, jer Bethany Beach nudi razne aktivnosti poput skijanja na vodi, jedrenja, parasailing-a, ronjenja… Bethany Beach je osnovan 1901. godne i plaže ovog mjesta su čitavog vijeka predstavljale vrlo privlačnu turističku destinaciju. Ljeti je u ponudi dosta koncerata, a posebnu draž nudi šetalište – boardwalk. Takođe, ono na šta je ovaj grad posebno ponosan jeste posebna vrsta zglavkara, koja se u originalu naziva „Horseshoe crabs”. Specifičnost ovih životinja leži u tome što one predstavljaju jednu od rijetkih vrsta životinja koje nisu mijenjale svoj izgled još od vremena dinosaurusa.

Zašto je Bethany Beach super Work and Travel destinacija?

Bethany Beach u brojkama

Vremenska zona

klima

Bethany Beach ima subtropsku vlažnu klimu sa prosječnom temperaturom od 24 do 30°C tokom ljetnjih mjeseci.

Najbliži gradovi

Najbliži aerodrom

poslodavci

Hoteli, restorani, prodavnice slatkiša, suvenirnice, sendvičare… Satnice, prekovremeni rad i drugi poslovi (Second Job) $8,25 – $10 po satu za pozicije bez bakšiša. Prekovremeni rad je moguć u samom vrhu sezone (Jul-Avgust). Svaki sat preko 40 sati nedjeljno se plaća 50% više. Drugi poslovi se nalaze dosta lakše ukoliko se dođe u ranijem periodu programa.

smještaj

transport

Bicikl je najčešće sredstvo prevoza, mada je većina smještaja u blizini poslova.

Social Security Office

Najbliži SSN Office nalazi se na 20105 OFFICE CIRCLE, GEORGETOWN, DE 19947

Dodatne korisne informacije

favicon128x128

POPULARNI PROGRAMI