Lake Placid

Netaknuta priroda Amerike

Ukoliko si zaljubljenik u prirodu, sport i umjetnost, onda je Lake Placid pravo mjesto za tebe. Ovdje ćeš pronaći mjesto za sebe, imati priliku za opuštanje, planinarenje i se one rekreativne stvari koje si želio u prirodi ali do sada nisi imao priliku ostvariti. Lake placid je takođe mjesto koje ima jako dobru sezonu, puno posjetilaca visokih klasa koji imaju ali i žele potrošiti novac. Upravo zbog toga je ovo dobra prilika kako za opuštanje tako i za rad. Nalazi se u gornjem državnom New York-u u Nacionalno parku Adirondack.

Work and Travel Lake Placid, NY

Poslednjih godina se pokazalo da je Lake Placid jedna od najatraktivnijh lokacija za studente. Mjesto je poznato iz više razloga. Prventstveno, Lake Placid ima mnogo tradicionalnih događaja tokom ljeta kao što je Iron Man, Horseshow, Lacrosse i Rugby turniri, BBQ fest, itd..Pored toga, Lake Placid je mjesto gdje su se održale zimske Olimpijske igre 1932. i 1980.

Naša priča sa Lake Placidom je započela 2010. godine kada smo išli na program po prvi put. Prvi hotel s kojim smo počeli raditi bio je Mirror Lake Inn Spa i Resort. Od te 2010. godine pa sve do sada, svake godine oko 30 naših studenata posjećuje ovo čudesno mjesto. Mirror Lake Inn Spa i Resort je mali luksuzni hotel s 4 zvjezdice dijamanata usluga pa je samim tim i najbolji hotel u lake Placidu uz Whiteface Lodge  koji takođe ima 4 dijamanta i koji je jedan od hotela sa kojim radimo.

Ukupan broj studenata koji se nađe u Lake Placidu tokom ljetne sezone je oko 300 ali Lake Placid ima veliki potencijal da ima više od toga i svaki poslodavac traži više studenti svake godine.

Šta sve možete vidjeti u Lake Placidu?
 • Rekli smo da je ovo mjesto poznato po zimskim Olimpijskim igrama, a u prilog tome, u samom centru se nalazi i  Olimpijski muzej. Muzej je  otvoren 1994. gdje posjetioci i danas mogu da vide neke kolekcije autentičnih predmeta sa igara.
 • Takođe, zanimljive su i bob sanke sa igara 1932. godine kao i mnogi dresovi sa hokejaške utakmice.
 • Mirror Lake, jezero koje oduzima dah. Tokom čitave godine veliki broj posjetilaca ali i poznatih osoba obiđe ovo jezero, divi se prirodi koja ga okružuje i naravno koriste priliku kako bi napravili neke od fotografija kojima se svi divimo. Uz samo jezero, nalazi se i staza duga 4 kilometra, pogodna za osvježaajuću šetnju. Pored jezera se takođe nalazi i spomenuti Mirror Lake Inn.
 • Mount Jo – na samo 10-tak kilometara udaljena, nalazi se planina, takođe jedna od prirodnih ljepotica ove regije, bogata treking stazama i jezerom u obliku srca.
 • Whiteface Mountain – najveći vrh savezne države Njujork. Ukoliko nisi zainteresovan za šetnju, možeš da se odvezeš do vrha planine, gdje na oko 1500 metara nadmorske visine možeš da vidiš čak Kanadu i Vermont. Na samom vrhu se nalazi i dvorac izgrađen od prirodnog kamena sa liftom urezanim u samu planinu.
 • High Falls Gorge – četiri vodopada nadomak Whiteface planine. Takođe, i ovdje se možeš šetati, uživati u prirodi i zanimljivim mostovima.
 • Stari grad – mali gradić bogat istorijskim znamenitostima, restoranima i kafićima.
 • Adirondak pruga – nalazi se u samom središtu Adirondak parka, nekada važna za transport, a danas dokaz američke istorije. Takođe, zanimljiv je i “A Loomis Gang Train Robbery” interpretacija čuvene pljačke voza od strane Loomis bande.
 • Vožnja kanuom na jezeru – osjećaj potpune slobode dok si u kanuu na jezeru, čuješ samo zvuk talasa okružen spektrom boja prirode.
 • Vožnja bobom – prilika da se vozite sa profesionalnim bob vozačem čak i ljeti.
 • Golf, Ironman, maraton i polumaraton i još mnogo drugih aktivnosti.

Kratki vodič kroz sve ono što Lejk Plesid nudi.