fbpx

KONTAKTIRAJ NAS

Lake Placid, NY

Lake Placid je idealno mjesto za zaljubljenike u prirodu, sport i umjetnost. Ovdje možeš uživati u opuštanju, planinarenju i ostvariti svoje rekreativne želje u prirodi. Također, Lake Placid ima visoku sezonsku posjećenost, privlačeći posjetitelje visokog društvenog statusa koji su spremni trošiti novac. Ovo je sjajna prilika za opuštanje i rad. Smješten u Nacionalnom parku Adirondack, u gornjem dijelu države New York.

Work and Travel: Lake Placid, NY
Netaknuta priroda Amerike

Poslednjih godina se pokazalo da je Lake Placid jedna od najatraktivnijh lokacija za studente. Mjesto je poznato iz više razloga. Prventstveno, Lake Placid ima mnogo tradicionalnih događaja tokom ljeta kao što je Iron Man, Horseshow, Lacrosse i Rugby turniri, BBQ fest, itd..Pored toga, Lake Placid je mjesto gdje su se održale zimske Olimpijske igre 1932. i 1980.

Naša priča sa Lake Placidom je započela 2010. godine kada smo išli na program po prvi put. Prvi hotel s kojim smo počeli raditi bio je Mirror Lake Inn Spa i Resort. Od te 2010. godine pa sve do sada, svake godine oko 30 naših studenata posjećuje ovo čudesno mjesto. Mirror Lake Inn Spa i Resort je mali luksuzni hotel s 4 zvjezdice dijamanata usluga pa je samim tim i najbolji hotel u lake Placidu uz Whiteface Lodge  koji takođe ima 4 dijamanta i koji je jedan od hotela sa kojim radimo.

Ukupan broj studenata koji se nađe u Lake Placidu tokom ljetne sezone je oko 300 ali Lake Placid ima veliki potencijal da ima više od toga i svaki poslodavac traži više studenti svake godine.

Šta sve možete vidjeti u Lake Placidu?

favicon128x128

POPULARNI PROGRAMI