fbpx

KONTAKTIRAJ NAS

Mackinac Island, MD

Mackinac Island je savršeno ekološko ostrvo za drugačije ljeto, udaljeno od gradske gužve modernog doba. Za Work and Travel studente, to je novo iskustvo koje nudi autentičnu atmosferu s tragovima prošlosti koju stanovnici brižno čuvaju. Ostrvo je kao vremeplov, privlačeći sanjare i romantične duše koje žele doživjeti ne samo drugo mjesto, već i drugo vrijeme. U blizini su i veliki gradovi za promjenu od rustičnosti ostrva.

Work and Travel: Mackinac Island
iskustvo nekog drugog doba

Mackinac Island je ostrvo na jezeru Mičigen u istoimenoj državi u SAD, koje nudi život u maloj zajednici sa jedne strane i svakodnevne prilike da upoznaš nekog novog sa druge. Mackinac Island je sjajan izbor za sve ljude koji bi da pobjegnu od užurbane svakodnevnice velikih obližnjih gradova kao što je Čikago. Ostrvo je relativno malo i ima samo 500-600 stanovnika koji su tu tokom cijele godine. Ono što je specifično za ovu destinaciju jeste i činjeninca da je tu zabranjen motorni prevoz, što mu daje sasvim autentičnu atmosferu.

Kultura i istorija Mackinac Island-a

Zabrana za motorna vozila potiče iz doba kada su ona plašila konje i sama činjenica da je ona i dan danas na snazi govori dosta o ovom ostrvu. Tu su bicikli, konji i kočije redovna sredstva prevoza, što će sigurno biti sasvim novo većini studenata koji odaberu baš Mackinac Island kao destinaciju za Work and Travel. Dobrodošlicu na ostrvo poželjeće vam i miris jorgovana, koji stanovnici toliko vole da imaju i proljećni festival pod nazivom „Lilac Festival”. Iako postoji mnogo hotela na ostrvu, posebno se izdvaja Grand Hotel izgrađen u viktorijanskoj eri, u kom još uvek važi pravilo da poslije šest popodne sve žene moraju imati na sebi suknju ili haljinu, dok se od muškaraca očekuju sakoi. Tu je i tvrđava Fort Mackinac u kojoj se može vidjeti autentičan život njenih stanovnika u vremenu u kom je sagrađena. Kao i u svakom turističkom mjestu u ponudi su mnoge suvenirnice, restorani, kafići…

Zašto je Mackinac Island odlična Work and Travel destinacija

Mackinac Island u brojkama

Vremenska zona

klima

Mackinac Island ima tipičnu ostrvsku klimu, što bi značilo sljedeće: hladnije večeri tokom maja i septembra i prosječna temperatura tokom ljeta od 28°C.

Najbliži gradovi

Najbliži aerodrom

Za dolazak do ostrva postoji opcija organizovanja prevoza za grupe ljudi sa okvirnom cijenom od $75.

poslodavci

Hoteli, restorani, prodavnice slatkiša, suvenirnice, sendvičare… Satnice, prekovremeni rad i drugi poslovi (Second Job) $8,25 – $10 po satu za pozicije bez bakšiša Prekovremeni rad je moguć u samom vrhu sezone (jul-avgust). Svaki sat preko 40 sati nedeljno plaća se 50% više. Drugi poslovi se nalaze dosta lakše ukoliko se dođe u ranijem periodu programa.

smještaj

transport

Bicikl je najčešći vid prevoza, mada je većina smještaja u blizini poslova.

Social Security Office

Najbliži SSN Office se nalazi u mestu Petoskey, MI na oko 14 km od ostrva.

Dodatne korisne informacije

Kancelarija sponzorske agencije se nalazi u istoj državi, tako da je sponzor često u posjeti studentima na ostrvu.

Website: www.cityofmi.org

favicon128x128

POPULARNI PROGRAMI