fbpx

KONTAKTIRAJ NAS

San Francisco, California

San Francisco, jedan od najpopularnijih američkih gradova, nudi jedinstveno iskustvo života. Smješten na obali Tihog okeana u Kaliforniji, ovaj grad sa svojom posebnom mikro-klimom privlači inovatore, umjetnike i vizionare iz cijelog svijeta, a nudi i bogat noćni život. Satnica za poslove bez bakšiša je visoka, a mogućnosti za druge poslove su dostupne posebno ako dođete ranije u programu.

Work and Travel: SAN FRANCISCO
JEDAN OD NAJPOPULARNIJIH AMERIČKIH GRADOVA

Za San Francisko se može reći mnogo stvari, ali jedna osobina je ključna – ovaj gradje, pre svega, unikatan. San Francisko se nalazi na obali Tihog Okeana, u severnom delu savezne države Kalifornije. Njegova pozicija na samom mestu između okeana i zaliva je razlog za odličnu mikro-klimu, koja uglavnom daje temperature između 20 i30 stepeni tokom cele godine. Sa oko 880 000 stanovnika na samo 121 km2, San Francisko je najgušće naseljeni grad u SAD posle Njujorka.Osnovan 1776. godine, San Francisko je doživeo procvat posle Zlatne Groznice u 1849. godini, posle čega je dugo vremena bio najveći grad na zapadnoj obali. Sledeći bitan momenat u istoriji je zemljotres koji je potresao i uništio tri četvrtine grada 1906. godine, ali San Francisko je brzo podignut na noge.Kroz svoju istoriju, San Francisco je uvek privlačio inovatore, umetnike i vizionare i bio mesto nastanka mnogih istorijskih pokreta, od kojih je najskoriji tehnološka revolucija, koja je dovela do eksplozije IT inovacije i nastanka Silikonske doline, sedišta mnogih modernih tehnoloških kompanija.

Glavne prednosti za Work and Travel studente

san francisco u Brojkama

Vremenska zona

Najbliži gradovi

Poslovi

KULTURA I ISTORIJA MjESTA

Kej 39 (Pier 39) je glavna turistička tačka sa brojnim restoranima, prodavnicama, izvorima zabave i pogledom na morske lavove koji se lenjo izležavaju odmah pored doka. Odmah pored je Ribarova Luka (Fisherman’s Wharf), Đirardeli trg (Ghirardelli square) i ostatak stare fabrike ove daleko čuvene čokolade. San Francisko ima ogroman broj parkova različitih površina i sadržaja. Najveći je Golden Gate park, koji je po obliku sličan Central Parku u Njujorku, ali je mnogo veći i mnogo manje uređen. Slobodno se može reći da je ovo divlja oaza u sred grada, pošto ima i svoje sopstveno krdo bizona. O San Francisku bi se moglo napisati još dosta toga, ali ništa ne bi moglo da dočara osećaj koji ovaj prelepi grad budi kada se konačno nađete u njemu. Kroz istoriju je uvek privlačio proganjane i maštovite, koji su zauzvrat ostavili svoj trag na njemu. Danas je to jedan od najživopisnijih i najlepših gradova na svetu i spreman je da vas dočeka širom raširenih ruku.

favicon128x128

POPULARNI PROGRAMI