fbpx

KONTAKTIRAJ NAS

Wildwood, NJ

Wildwood u New Jerseyju je popularna destinacija za Work and Travel studente. Osim što je povezan s istorijom rok muzike, ovaj grad nudi prekrasne plaže, šetalište, noćni život i mnoštvo poslova. To je omiljena destinacija turista iz različitih država i privlači mnogo mladih ljudi. Plaža je kilometarska i šetalište se proteže gotovo 3 kilometra. Wildwood je sjajno mjesto za ljubitelje opuštanja na plaži i uživanja u noćnom životu.

Work and Travel: Wildwood
Kolijevka rokenrola i raj za turiste

Wildwood u saveznoj državi New Jersey je veoma popularna destinacija za turiste iz Canade, Delaware-a, Marylanda, Pennsylvanie i New Yorka, kao i za Work and Travel studente u SAD. Kilometarske duge plaže, boardwalk (šetalište), noćni život, pregršt poslova su samo neki od razloga zašto je ova destinacija među najpopularnijim i kod naših studenata. Grad je relativno mali po broju stanovnika (svega 5500 stalnih stanovnika), međutim sam grad je dosta dugačak i prostire se duž cijele obale. Tokom ljeta populacija mjesta naraste i do 250000. Wildwood ima pješčanu plažu i šetalište dužine od skoro 3 kilometra i jedna je od rijetkih plaža koja svake godine sve više raste (zbog struja koje nanose pijesak).

Kulturna obeležja Wildwood-a

Wildwood je domaćin najvećeg turnira sportova na pijesku, koji se održava krajem jula. Čuveni znak Wildwoods, koji je dugačak 20 i visok 80 stopa, snima se 24h dnevno, a kamera prenosi snimak putem neta tako da svako na svijetu u bilo kom momentu može da vidi one koji posjete ovaj grad. Stream možete pronaći na linku: http://www.earthcam.com/usa/newjersey/wildwood/?cam=wildwood

Glavne prednosti za Work and Travel studente

Wildwood u brojkama

Vremenska zona

klima

Wildwood spada u subtropsku vlažnu regiju. Zbog uticaja atlanskog okeana, ljeta iako vruća, imaju svega 15tak dana kada temperatura prelazi 32 °C.

Najbliži gradovi

Najbliži aerodrom

Sa oba aerodroma, moguće je organizovati kombi prevoz u saradnji sa našim partnerima iz SAD-a, koji košta oko $75 i ide svakodnevno. U grupi mora biti 6 ili više studenata.

poslodavci

Hoteli, restorani, zabavni parkovi, suvenirnice, prodavnice, sendvičare… Satnice, prekovremeni rad i drugi poslovi (Second Job) $8.38* – $10 po satu za pozicije bez bakšiša. Prekovremeni rad je moguć, ali nije čest. Svaki sat preko 40 sati nedeljno se plaća 50% više. Drugi poslovi se dosta lako nalaze, zbog velikog broja poslodavaca.

smještaj

transport

Bicikl je najčešće prevozno sredstvo. Uglavnom su razdaljine od poslodavca do smještaja male, pa se mogu preći i pješke. Postoji i gradski prevoz .

Social Security Office

Najbliži SSN Office se nalazi u samom Wildwoodu na adresi 1046 Route 47 in South Rio Grande, NJ.

Dodatne korisne informacije

Naši partneri All Friends organizuju tokom programa povoljne ekskurzije do obližnjih gradova – Washignton, New York, Philadelphia, kao i odlazke na koncerte i utakmice. Na kraju sezone se organizuju velike ekskurzije do Nijagarinih vodopada, Kalifornije, Grand Kanjona…

Website: http://wildwoodsnj.com

favicon128x128

POPULARNI PROGRAMI