fbpx

KONTAKTIRAJ NAS

Williamsburg, VA

Williamsburg u Virdžiniji je idealno mjesto za ljubitelje američke istorije i kulture, posebno juga tokom građanskog rata. Ovdje možeš iz prve ruke doživjeti autentičnu atmosferu starog Juga koja inspiriše umjetnike. Williamsburg je najposjećenija turistička atrakcija Virdžinije i nudi mnogo sezonskih poslova te prilike za upoznavanje ljudi. Osim istorije, grad je poznat po kolonijalnoj kulturi i arhitekturi.

Work and Travel: WILLIAMSBURG
Kolonijalna Amerika iz prve ruke

Wiliamsburg se nalazi u saveznoj državi Virdžinija i jedno je od neobičnijih mjesta koje možeš izabrati za svoj Work and Travel USA program. Najpoznatiji je po dijelu grada koji se naziva kolonijalni Wiliamsburg i predstavlja istorijski restauriranu lokaciju. U ovom gradu je i drugi po starosti univerzitet u Americi, što dodatno ukazuje na istorijski značaj ovog grada. Zbog svega ovoga, Williamsburg je itekako atraktivna lokacija kako za turiste, tako i za Work and Travel studente.

Istorija i kultura kolonijalnog Juga

Williamsburg ti pruža mogućnost da doživiš američku istoriju na vrlo zanimljiv način: možeš posjetiti lokalne muzeje, provozati se kočijama i fotografisati se sa stanovništvom odevenim u uniforme Konfederacije. Tu se nalazi dosta zabavnih ali i tematskih parkova. Ovo mjesto odiše kolonijalnom kulturom i arhitekturom, a čak je i hrana prilagođena vremenu kolonijalizma. Williamsburg je bio prvi utvrđeni grad kolonija, pa i prestonica kolonija, na šta su njegovi stanovnici veoma ponosni. Stotinama godina kasnije, grad i dalje izgleda kao pozornica ili set za snimanje filma: stare očuvane zgrade, preko sto vrtova, kočije, zanatske radionice, vodiči i lokalni radnici obučeni u odjeću iz kolonijalnog perioda, kao i Indijanci i Afro Amerikanci.

Prednosti rada u Williamsburg-u

Wiliamsburg u brojkama

Vremenska zona

klima

Wiliamsburg ima prosječnu temperaturu tokom ljeta između 24 i 30°C.

Najbliži gradovi

Williamsburg pruža mogućnost pronalaska drugog posla, a tokom svog radnog prerioda možete posjetiti Virginia Beach, Washington DC, Baltimor i New York.

Najbliži aerodrom

smještaj

Social Security Office

Najbliži SSN Office nalazi se na adresi 11706 JEFFERSON AVENUE  NEWPORT NEWS, VA 23606.

Dodatne korisne informacije

favicon128x128

POPULARNI PROGRAMI