fbpx

KONTAKTIRAJ NAS

Plaćena stručna praksa u SAD-u

Program plaćene stručne prakse Internship / Trainee USA te zove da stekneš dragocjeno iskustvo usavršavanja u renomiranim američkim kompanijama, razviješ svoje lične i profesionalne vještine, upoznaš američku kulturu i usavršiš engleski jezik.

Da li je program plaćenog profesionalnog usavršavanja u SAD-u za tebe?

Bilo da si apsolvent ili mladi profesionalac sa određenim brojem godina rada u struci – Internship / Trainee program USA kreiran je za tebe. Preciznije, Internship program namijenjen je osobama koje su pri kraju studija ili su nedavno diplomirali, dok je Trainee program namijenjen osobama koje su diplomirale prije više od 12 mjeseci i imaju minimum 1 godinu iskustva u struci, kao i osobama koje imaju završenu srednju školu i minimum 5 godina radnog iskustva u struci.

Internship / Trainee USA program ti nudi priliku da odradiš plaćenu stručnu praksu u Americi u kompanijama koje predstavljaju lidere na tržištu rada u oblastima u kojim djeluju.

Program plaćene stručne prakse u SAD-u traje 6 do 18 mjeseci i osmišljen je da ti omogući da unaprijediš svoje profesionalne vještine i znanja u struci, dok istovremeno upoznaješ američku kulturu i stičeš i vrijedno životno iskustvo. Program je koncipiran tako da se uklapa u raspored studenata i mladih profesionalaca i pruži im mogućnost da uče i budu mentorisani od strane iskusnih profesionalaca u kompaniji u kojoj budu radili praksu.

Prijavi se na program plaćene stručne prakse u SAD-u

Poslije provedenih 6 – 18 mjeseci na programu profesionalnog usavršavanja imaćeš priliku da iskoristiš dodatnih 30 dana putujući po SAD-u. Da li si spreman da doneseš jednu od najboljih odluka svog života i postaviš čvrst temelj za eksponencijalni rast i razvoj svoje profesionalne karijere?

INTERNSHIP PROGRAM USA

Internship program USA ti nudi priliku za učenje i usavršavanje u SAD-u, kao i mogućnost sticanja vrijednih poslovnih vještina i značajnih kontakata koji ti mogu biti od pomoći u budućoj karijeri. Internship program namijenjen je studentima koji su pri kraju studija ili su nedavno diplomirali.

Zamisli sebe kako radiš u velikoj američkoj kompaniji, učiš od najboljih u svom polju, stičeš neprocjenjivo radno iskustvo i imaš priliku da sve što si naučio primjeniš i u praksi. Upravo to je ono što ti Internship program pruža.

Ovaj program plaćene stručne prakse traje od 6 do 12 mjeseci i obuhvata različite oblasti kao što su: turizam i ugostiteljstvo, biznis menadžment, administracija, gastronomija, digitalni marketing, finansije, IT, dizajn, arhitektura, mašinstvo, elektrotehnika, šumarstvo i pravo. Tokom programa bićeš smješten u studentskom domu ili stanu sa drugim studentima koji su takođe na Internship programu, što će ti pružiti priliku da upoznaš ljude iz različitih dijelova svijeta i stekneš nova prijateljstva.

Mi smo tu da ti pomognemo da pronađeš praksu koja najviše odgovara tvojim interesima i stručnoj orijentaciji i budemo ti pri ruci tokom cijelog procesa, od prijave do realizacije. Da li si spreman za profesionalnu avanturu svog života?

Uslovi učešća INTERNSHIP programa usa

TRAINEE PROGRAM USA

Želiš da se usavršiš na poslovnom planu i napreduješ u karijeri? Trainee program USA ti nudi priliku da stekneš nova znanja i iskustva u struci, a sve to u jednoj od najrazvijenijih zemalja svijeta – Sjedinjenim Američkim Državama.

Ukoliko si završio/la fakultet prije više od 12 mjeseci i imaš minimalno godinu dana radnog iskustva u struci, ili si završio/la srednju školu i imaš najmanje 5 godina iskustva u struci u kojoj želiš da se usavršavaš, onda je Trainee program USA idealan za tebe.

Trainee program traje od 12 do 18 mjeseci, a tokom tog perioda ćeš imtati priliku da radiš u kompaniji u SAD-u i stekneš vrijedno praktično znanje u struci. Takođe, pored rada u kompaniji, biće ti omogućeno i učenje kroz kurseve i seminare, čime ćeš dodatno razviti svoje lične i profesonalne vještine.

Mnogi učesnici Trainee programa su uspješno nastavili svoje karijere u SAD-u ili su se vratili u svoju zemlju sa vrijednim iskustvom i znanjem koje su stekli tokom programa.

Pozivamo te da iskoristiš ovu izvanrednu priliku da se usavršiš u struci i otvoriš vrata ka uspješnoj karijeri!

Uslovi učešća trainee programa usa

Često postavljena pitanja

Ko se može prijaviti na Internship program?

Na Internship program mogu se prijaviti kandidati koji su pri kraju studija te studenti koji su na masteru ili doktorskim studijama.  Takođe, na Internship program mogu se prijaviti i kandidati kojima nije prošlo više od 12 mjeseci otkako su diplomirali.

Ko se može prijaviti na Trainee program?

Na Trainee program mogu da se prijave svi kandidati koji su diplomirali prije 12 mjeseci i imaju jednu godinu radnog iskustva u struci. Takođe, na Trainee programo mogu da se prijavi i kandidati koji su završili srednju školu i imaju minimum pet godina radnog iskustva iz određene oblasti.

Koliko traje Internship / Trainee program?

Na programu možete boraviti 6 ,12 ili 18 mjeseci. Pretežno je to 12 mjeseci, međutim, potrebno je naglasiti da dužina boravka zavisi od potreba poslodavca.

Iz kojih oblasti imate Internship / Trainee program?

Oblasti koje pokriva Internship / Trainee program su : turizam i ugostiteljstvo, biznis menadžment, administracija, gastronomija, digitalni marketing, finansije, IT, dizajn, arhitektura, mašinstvo, elektrotehnika, šumarstvo i pravo.

Kako mogu saznati da li ispunjavam kriterijume za ovaj program?

Prvi korak je da pošaljete svoj CV na engleskom jeziku na email maja@experience.edu.rs,  kako bismo mogli provjerili sa američkim sponzorima da li ste odgovarajući kandidat za ovaj program.

Na koje sve lokacije može da se ide preko ovog programa?

Na ovom programu niste u mogućnosti da samostalno birate lokaciju, pošto je ona uslovljena poslodavcem kod kojeg obavljate praksu.

Koliko traje proces od prijave do odlaska?

Prosječan vremenski period je od 3 do 6 mjeseci.

Kad se mogu prijaviti na Internship / Trainee program?

Prijave na Internship / Trainee program primamo tokom cijele godine.

Da li mogu da putujem dok sam na programu?

Naravno da možete da putujete dok ste na programu. Bitno je samo da putovanje ne ugrožava vaš poslovni angažman. Svakako nakon isteka Internship / Trainee programa imate na raspolaganju 30 dana turističkog perioda kada možete da putujete.

Da li ima dobna granica za kandidate?

Ima, okvirna dobna granica je 33 godine.

favicon128x128

NAJBOLJE
PONUDE

Bijela zgrada Mirror Lake Inn

Mirror Lake Inn

 • Lokacija: Lake Placid, NY
 • Pozicije i satinice:
  – Culinary 16$, (jun 2024)
  – F&B attendant 8,80$ + tips, (ASAP)
  – Front desk 18$ (ASAP)
 • Smještaj: 130$ sedmično
Tabla sa natpisom YMCA of the Rockies ispred ulaza i figura jelena

YMCA of the Rockies

 • Lokacija : Estes Park, CO
 • Pozicije i satinice:
  – Human Resources Management 14,65$
  – Administration 14,65$
  – IT 14,65$
  – Forestry 14,65$
Zgrada hotela JW Marriott Orlando Bonnet Creek

JW Marriott Orlando Bonnet Creek

 • Lokacija: Orlando, FL
 • Pozicije i satinice:
  – Culinary 17,40 $
  – F&B Front of house 16$ ili 7,98$ + tips
Ulaz u hotel State Plaza okružen zelenilom

State Plaza Hotel

 • Lokacija: Washington, DC
 • Pozicije i satinice:
  – Front Desk 20,70 $
  – F&B Front of house, server 10,30$ + tips
Pogled na staklenu zgradu hotela Omni Dallas u sumrak

Omni Dallas Hotel

 • Lokacija: Dallas, TX
 • Pozicije i satinice:
  – Culinary 16$
  – Front Desk 15$
  – ASAP
Pogled iz ptičje perspektive na hotel pored okeana

Cliff House

 • Lokacija: Cape neddick, MA
 • Pozicije i satinice:
  – Host 13 $
  – Banquet server 8$+ tips
  – Busser 7$+tips
 • Januar 2024.
Vanjski izgled hotela Crowne Plaza u sumrak

Crowne Plaza

 • Lokacija: Lake Placid, NY
 • Pozicije i satinice:
  – F&B Front of house 10$ + tips ili 15$
  – ASAP
Kadar unutrašnjosti restorana na kojem se vide stolovi i stolice

The Ritz - Carlton

 • Lokacija: Naples, FL
 • Pozicije i satnice:
  – Culinary 16 $
  – F&B Front of house 16$
  – Housing 150$ sedmično
  – ASAP
favicon128x128

DRUGI POPULARNI PROGRAMI