WORK AND STUDY CANADA

USAVRŠAVAJ SE, RADI I ŽIVI U KANADI!

Work and Study Canada kombinacijom rada i usavršavanja na odredjenom College-u pruža idealan spoj, te najbolji i najjednostavniji način odlaska u Kanadu! Omogućite sebi dodatnu edukaciju i usavršavanje na jednogodišnjem ili dvogodišnjem programu Work and Study Canada! 

Program nudi niz prednosti koje ćemo vam na početku izdvojiti:

  1. Kanada tj.Vankuver je već petu godinu za redom među prvih pet mjesta u svijetu kao najbolje mjesto za život.
  2. Klima u Vankuveru je jednaka klimi u Bosni i Hercegovini, imaju 4 godišnja doba i zimi temeratura rijetko pada ispod nule.
  3. Imaju više od 2,5 Miliona stanovnika a koledž koji pohađaju polaznici programa se nalazi na najprestižnijoj lokaciji u Vankuveru u centru i nalazi se 20 minuta voznje od najpoznatijeg skijališta gdje su se odrzavale zimske olimpiske igre. Koledž je udaljen 10 minuta od najvećeg parka u kojem je sniman film Indiana Jones.

Koledž je akreditovan a zagarantovano vam je i plaćeno radno iskustvo.

Šta da očekuješ od “Radi i Studiraj u Kanadi” programa?

Postoje dvije opcije programa koje podrazumijevaju 6 mjeseci učenja i 6 mjeseci rada u struci nakon učenja/studiranja  ili 12 mjeseci učenja i 12 mjeseci rada u struci nakon učenja/studiranja  

Studirati možete Business Management ili Hospitality. Tokom prvih 6 mjeseci učenja/studiranja možete legalno raditi 40 sati sedmično. Nakon perioda studiranja/usavršavanja fakultet vam obezbjeđuje plaćeno radno iskustvo u struci. Koledž ima preko 120 kompanija s kojima sarađuju i unapred vam organizuju posao. Tih mjeseci možete legalno raditi koliko god želite.

Za prijavu je potrebno sljedeće:

  • Popuniti aplikaciju 
  • Važeca kopija pasoša, u boji i vidljiva
  • Dokaz o poznavanju engleskog jezika, IELTS ili TOEFL a ukoliko kandidat nema niti jedan od navedenih radice test koji vam salje fakultet
  • Potvrda tj.diploma o završenom fakultetu ili srednjoj školi. Dokument treba biti preveden na engleski jezik od strane sudskog tumača
  • Placen application fee

 

Ovo je definitivno program koji nudi mogućnost ličnog usavršavanja i rada. Aplicirati za program se moze tokom cijele godine a proces viziranja je online.

Slike koje nam šalje Darko

Darko Nikolić je jedan od aplikanata koji su svoj život započeli u Vankuveru u Kanadi. Darko ide na dodatno usavršavanje, radi na dva posla i ima odličan smještaj, koji nam šalje slike smještaja, škole i svakako stoji na raspolaganju za pitanja svih koji žele više informacija o programu i životu u Kanadi kao i drugim mogućnostima koje zemlja nudi.