Radi i živi u Kanadi

USAVRŠAVAJ SE, RADI I ŽIVI U KANADI!

Program nudi niz prednosti koje ćemo vam na početku izdvojiti:

  1. Kanada tj.Vankuver je već petu godinu za redom među prvih pet mjesta u svijetu kao najbolje mjesto za život.
  2. Klima u Vankuveru je jednaka klimi u Bosni i Hercegovini, imaju 4 godišnja doba i zimi temeratura rijetko pada ispod nule.
  3. Imaju više od 2,5 Miliona stanovnika a koledž koji pohađaju polaznici programa se nalazi na najprestižnijoj lokaciji u Vankuveru u centru i nalazi se 20 minuta voznje od najpoznatijeg skijališta gdje su se odrzavale zimske olimpiske igre. Koledž je udaljen 10 minuta od najvećeg parka u kojem je sniman film Indiana Jones.
  4. Koledž je akreditovan a zagarantovano vam je i plaćeno radno iskustvo.

 

Kanada je već unazad 5 godina otvorila svoje granice za nove useljenike koji prije svega trebaju proći Kanadski obrazovni sistem kako bi stvorili priliku za trajni ostanak u toj zemlji.

Šta da očekuješ od “Radi i Živi u Kanadi” programa?

Postoje dvije opcije programa koje podrazumijevaju 6 mjeseci učenja i 6 mjeseci rada u struci nakon učenja/studiranja te duzu opciju programa koja traje 12 mjeseci, 12 mjeseci učenja/studiranja te 12 mjeseci plaćenog radnog iskustva u struci.

Učiti/studirati možete Business Management ili Hospitality, jer su to tražena zanimanja, najlakše se zaposliti u toj struci jer su deficitarna zanimanja.
Tokom prvih 6 ili 12 mjeseci učenja/studiranja možete legalno raditi 20 sati sedmično. Nakon perioda studiranja/usavršavanja fakultet vam obezbjeđuje plaćeno radno iskustvo u struci. Koledž ima preko 120 kompanija s kojima sarađuju i unapred vam organizuju posao. Tih mjeseci možete legalno raditi koliko god želite.
Naš partner u Kanadi je voljan pomoći i kod pronalaska part time joba koji ćete raditi za vrijeme studija, i u većini slučajeva posao pronađu prije samog vašeg odlaska na program jer je stopa nezaposlenosti u Kanadi 3% i posao je jako lako pronaći.

Najveći interes imamo za smijer Hospitality iz razloga sto predavanja imate samo dva dana u sedmici od 9-18h a sve ostalo vrijeme imate slobodno za sebe ili da radite. Na smijeru Business Management predavanja imate svakim radnim danom od 09-15h.

Cijena programa :
Hospitality 6+6 iznosi 7.070 $
Hospitality 12+12 iznosi 14,050$
Bussines management 6+6 iznosi 6,190$
Business Management 12+12 iznosi 14,050$

 

Ističemo da se prvo plaća Application fee (koji je nepovratan) i prvi iznos od 1414$ (ukoliko odabirete opciju 6+6) dok se ostatak otplaćuje u toku prvih 5-6 mjeseci boravka u Kanadi.

Za prijavu je potrebno sljedeće:

  • Popuniti aplikaciju u prilogu maila u elektronskom obliku a zatim ju isprintati i potpisati (u prilogu maila)
  • Važeca kopija pasoša, u boji i vidljiva
  • Dokaz o poznavanju engleskog jezika, IELTS ili TOEFL a ukoliko kandidat nema niti jedan od navedenih, radit će on line testiranje direktno preko inka fakultet koji će dobiti i jednako tako što će imati skajp intervju s predstavnicima fakulteta na engleskom jeziku. U prilogu maila test.
  • Potvrda tj.diploma o završenom fakultetu ili srednjoj školi. Dokument treba biti preveden na engleski jezik od strane sudskog tumača
  • Plaćen application fee u iznosu od 0$ (trenutno se ne plaća)

Radi i Živi u Kanadi

Ukoliko je vaš cilj ostanak u Kanadi i dobivanje trajnog boravka i državljanstva, savjetujemo vam opciju 6+6. Nakon tog perioda boravka, studiranja i rada postoje različite opcije legalnog trajnog boravka u Kanadi.

Postoje dvije takve opcije a to je dobijanje LMO ili Express entry program. To su opcije koje imate nakon završenog programa i o njima ćete moci traziti pomoć i savjet imigrantskih agencija u Vankuveru. Jako je bitno da u te dvije godine boravka u Kanadi ne napravite krivični prekršaj i jako je bitno da radite.

Opcije smještaja takodjer nudimo tokom vašeg boravka, jedna od njih je Homestay i iznosi 250$ sedmično s uključena dva obroka. Naravno smještaj mozete i samostalno tražiti prilikom svog dolaska u Vankuver i cijena smještaja može biti i dosta niža.

Ovo je definitivno program koji nudi mogućnost ličnog usavršavanja, rada i mogućnost legalnog ostanka u Kanadi.
Aplicirati za program tokom cijele godine, a u ovom momentu primamo prijave za početak programa u Augustu 2019.

Proces viziranja je on line, tokom tog procesa aplikant mora moći prikazati novac na računu za plaćanje cjelokupnog iznosa cijene programa (oko 16000-17000 CAD$).
U slučaju nedobivanja vize, studentu se ne vraća application fee 0$ te iznos uplaćen za vizu 350CAD te fakultet zadrzava od uplaćene prve rate skolarine 350$ (u pitanju je kanadski dolar).
Troškovi koje agencija naplaćuje iznose 250 eura (taj iznos je nepovratan).

Slike koje nam šalje Darko

Darko Nikolić je jedan od aplikanata koji su svoj život započeli u Vankuveru u Kanadi. Darko ide na dodatno usavršavanje, radi na dva posla i ima odličan sještaj. šalje nam slike smještaja, škole i svakako stoji na raspolaganju za pitanja svih koji žele više informacija o programu i životu u Kanadi kao i drugim mogućnostima koje zemlja nudi.