WORK AND STUDY CANADA

USAVRŠAVAJ SE, RADI I ŽIVI U KANADI!

Program nudi niz prednosti koje ćemo vam na početku izdvojiti:

  1. Kanada tj.Vankuver je već petu godinu za redom među prvih pet mjesta u svijetu kao najbolje mjesto za život.
  2. Klima u Vankuveru je jednaka klimi u Bosni i Hercegovini, imaju 4 godišnja doba i zimi temeratura rijetko pada ispod nule.
  3. Imaju više od 2,5 Miliona stanovnika a koledž koji pohađaju polaznici programa se nalazi na najprestižnijoj lokaciji u Vankuveru u centru i nalazi se 20 minuta voznje od najpoznatijeg skijališta gdje su se odrzavale zimske olimpiske igre. Koledž je udaljen 10 minuta od najvećeg parka u kojem je sniman film Indiana Jones.
  4. Koledž je akreditovan a zagarantovano vam je i plaćeno radno iskustvo.

 

Kanada je već unazad 5 godina otvorila svoje granice za nove useljenike koji prije svega trebaju proći Kanadski obrazovni sistem kako bi stvorili priliku za trajni ostanak u toj zemlji.

Šta da očekuješ od “Radi i Studiraj u Kanadi” programa?

Postoje dvije opcije programa koje podrazumijevaju 6 mjeseci učenja i 6 mjeseci rada u struci nakon učenja/studiranja .

Učiti/studirati možete Business Management ili Hospitality, jer su to tražena zanimanja, najlakše se zaposliti u toj struci jer su deficitarna zanimanja.
Tokom prvih 6 mjeseci učenja/studiranja možete legalno raditi 20 sati sedmično. Nakon perioda studiranja/usavršavanja fakultet vam obezbjeđuje plaćeno radno iskustvo u struci. Koledž ima preko 120 kompanija s kojima sarađuju i unapred vam organizuju posao. Tih mjeseci možete legalno raditi koliko god želite.
Naš partner u Kanadi je voljan pomoći i kod pronalaska part time joba koji ćete raditi za vrijeme studija, i u većini slučajeva posao pronađu prije samog vašeg odlaska na program jer je stopa nezaposlenosti u Kanadi 3% i posao je jako lako pronaći.

Najveći interes imamo za smijer Hospitality iz razloga sto predavanja imate od  od 9am do 1pm a sve ostalo vrijeme imate slobodno za sebe ili da radite.

Za prijavu je potrebno sljedeće:

  • Popuniti aplikaciju u prilogu maila u elektronskom obliku a zatim ju isprintati i potpisati (u prilogu maila)
  • Važeca kopija pasoša, u boji i vidljiva
  • Dokaz o poznavanju engleskog jezika, IELTS ili TOEFL a ukoliko kandidat nema niti jedan od navedenih, radit će on line testiranje direktno preko inka fakultet koji će dobiti i jednako tako što će imati skajp intervju s predstavnicima fakulteta na engleskom jeziku. U prilogu maila test.
  • Potvrda tj.diploma o završenom fakultetu ili srednjoj školi. Dokument treba biti preveden na engleski jezik od strane sudskog tumača
  • Placen application fee

Work and Study Canada

Ukoliko je vaš cilj ostanak u Kanadi i dobivanje trajnog boravka i državljanstva, savjetujemo vam opciju 6+6. Nakon tog perioda boravka, studiranja i rada postoje različite opcije legalnog trajnog boravka u Kanadi.

Postoje dvije takve opcije a to je dobijanje LMO ili Express entry program. To su opcije koje imate nakon završenog programa i o njima ćete moci traziti pomoć i savjet imigrantskih agencija u Vankuveru. Jako je bitno da u te dvije godine boravka u Kanadi ne napravite krivični prekršaj i jako je bitno da radite.

Opcije smještaja takodjer nudimo tokom vašeg boravka, jedna od njih je Homestay i iznosi 250$ sedmično s uključena dva obroka. Naravno smještaj mozete i samostalno tražiti prilikom svog dolaska u Vankuver i cijena smještaja može biti i dosta niža.

Ovo je definitivno program koji nudi mogućnost ličnog usavršavanja, rada i mogućnost legalnog ostanka u Kanadi.
Aplicirati za program tokom cijele godine, a u ovom momentu primamo prijave za početak programa u Augustu 2019.

Proces viziranja je online.

Slike koje nam šalje Darko

Darko Nikolić je jedan od aplikanata koji su svoj život započeli u Vankuveru u Kanadi. Darko ide na dodatno usavršavanje, radi na dva posla i ima odličan sještaj. šalje nam slike smještaja, škole i svakako stoji na raspolaganju za pitanja svih koji žele više informacija o programu i životu u Kanadi kao i drugim mogućnostima koje zemlja nudi.