fbpx

KONTAKTIRAJ NAS

Najpopularnije lokacije

Istraži najpopularnije lokacije na kojim možeš boraviti tokom Work and Travel USA programa. Odaberi gdje želiš da provedeš svoje Experience ljeto.

Ocean City, MD

Ocean City je nevjerojatno lijep grad koji se prostire duž ogromne plaže i ima prekrasno drveno šetalište koje je čak proglašeno jednim od najljepših u Americi. Ovaj grad pruža jedinstvenu priliku za Work and Travel studente da dobro zarade i steknu neprocjenjivo iskustvo. Ocean City je veliki turistički grad koji privlači mnoge posjetitelje, pa je stoga idealan izbor za one koji žele ostati u urbanoj sredini, ali i provesti ljeto uz more.

Lake Placid, NY

Lake Placid je idealno mjesto za zaljubljenike u prirodu, sport i umjetnost. Ovdje možeš uživati u opuštanju, planinarenju i ostvariti svoje rekreativne želje u prirodi. Također, Lake Placid ima visoku sezonsku posjećenost, privlačeći posjetitelje visokog društvenog statusa koji su spremni trošiti novac. Ovo je sjajna prilika za opuštanje i rad. Smješten u Nacionalnom parku Adirondack, u gornjem dijelu države New York.

Block Island, Ri

Block Island je idealno mjesto za tvoj Work and Travel program u SAD-u ako želiš fantastično ljeto na okeanu, druženje s ljudima iz cijelog svijeta i posjetu istorijskim znamenitostima. Iskusi “ljeto na ostrvu” iz prve ruke – istražuj plaže, posjećuj kulturne atrakcije i upoznaj lokalno stanovništvo i način njihovog života. Block Island pruža jedinstvenu priliku da spakuješ kofere i otisneš se daleko u jedinstvenu Ameriku.

Mackinac Island, md

Mackinac Island je savršeno ekološko ostrvo za drugačije ljeto, udaljeno od gradske gužve modernog doba. Za Work and Travel studente, to je novo iskustvo koje nudi autentičnu atmosferu s tragovima prošlosti koju stanovnici brižno čuvaju. Ostrvo je kao vremeplov, privlačeći sanjare i romantične duše koje žele doživjeti ne samo drugo mjesto, već i drugo vrijeme. U blizini su i veliki gradovi za promjenu od rustičnosti ostrva.

Bethany Beach, DE

Bethany Beach pruža ljetno iskustvo nalik onom iz pjesme “Summertime”. Poznat je po predivnim plažama koje privlače velik broj turista. Iako je malog stanovništva (samo 1.060 stanovnika), ljeti ga posjeti čak 15.000 turista koji mogu uživati u sunčanju, plivanju, pecanju, golfu, šopingu i vožnji brodićima. Bethany Beach nudi sve to udaljeno od gradske vreve i gužve koja je karakteristična za velike ljetne turističke destinacije.

Myrtle Beach, SC

Myrtle Beach je živo mjesto s prekrasnim plažama, elegantnim hotelima i mnogo turista. Work and Travel program ovdje pruža prirodu, događaje i poslovne mogućnosti. Nalazi se u saveznoj državi Južna Karolina, poznato po dugim plažama i raznim događanjima. Ima vrhunsku ugostiteljsku ponudu te je popularna destinacija za golf. Myrtle Beach je savršen za zabavu, šoping i porodice, te je domaćin mnogih događaja.

Wildwood, NJ

Wildwood u New Jerseyju je popularna destinacija za Work and Travel studente. Osim što je povezan s istorijom rok muzike, ovaj grad nudi prekrasne plaže, šetalište, noćni život i mnoštvo poslova. To je omiljena destinacija turista iz različitih država i privlači mnogo mladih ljudi.  Plaža je kilometarska i šetalište se proteže gotovo 3 kilometra. Wildwood je sjajno mjesto za ljubitelje opuštanja na plaži i uživanja u noćnom životu.

Nantucket, MA

Nantucket je popularna destinacija za Work and Travel studente. Ovo luksuzno odmaralište s bogatom istorijom nudi neobično ljeto na okeanu. Ostrvo je malo po broju stanovnika, ali tokom ljeta posjeti ga veliki broj turista. Nantucket je poznat po očuvanim starim građevinama, vjetrenjačama i svjetioniku. Takođe je domaćin kulturnih događaja, galerija i muzeja.  Nantucket privlači mnoge turiste i studente koji traže sezonske poslove.

Virginia Beach, VA

Virginia Beach, u saveznoj državi Virginia, je popularna destinacija za Work and Travel studente. Ovaj veliki grad s populacijom od 450.000 stanovnika nudi urbane pogodnosti, ali je također turističko mjesto na obali mora koje privlači ljude iz cijelog svijeta. Posebno je interesantan za ljubitelje podvodnog svijeta i nautike. Grad nudi prednosti urbane sredine poput pozorišta, koncerata, galerija i događaja.

Ogunquit, Maine

Ukoliko tražite savršen bijeg u srcu Nove Engleskoj, Ogunquit je pravo mjesto za to! Uz brojne turističke centre, prekrasne plaže, moderne shopping centre, odlične restorane i galerije, Ogunquit nudi mnoštvo raznovrsnih i zabavnih aktivnosti. Život u primorskom gradu kao što je Ogunquit je svakodnevna avantura. Upravo iz tog razloga, veliki broj WAT učesnika entuzijastično bira ovaj grad kao svoju omiljenu destinaciju na programu.

Aspen, Colorado

Ako ste željni planinskih avantura u živopisnom okruženju, Aspen je mjesto za vas! Ovaj grad u srcu planina nudi sezonske poslove u brojnim restoranima, hotelima i trgovinama. Tokom ljeta, studenti na Work and Travel programu mogu uživati u aktivnostima kao što su planinarenje i biciklizam, a takođe će biti dio multikulturne atmosfere. Pored toga, Aspen tokom cijele godine nudi različite kulturne i zabavne aktivnosti.

San Francisco, CA

San Francisco, jedan od najpopularnijih američkih gradova, nudi jedinstveno iskustvo života. Smješten na obali Tihog okeana u Kaliforniji, ovaj grad sa svojom posebnom mikro-klimom privlači inovatore, umjetnike i vizionare iz cijelog svijeta, a nudi i bogat noćni život.  Satnica za poslove bez bakšiša je visoka, a mogućnosti za druge poslove su dostupne posebno ako dođete ranije u programu.

Martha's
Vineyard, MA

Ovo ostrvo sa prostranim plažama, bajkovitim kućicama i neopisivom prirodom je omiljena destinacija bogatijeg dijela stanovništva iz Amerike, Kanade i Evrope. Ostrvo nudi mnogo poslovnih prilika, posebno u restoranima, hotelima i prodavnicama bicikala. Uživanje u autentičnom izgledu ostrva, porodičnim kafeterijama, nevjerovatnim sladoledžinicama i unikatnim buticima čini ovo mesto posebnim na svoj način.

Denali National Park, Alaska

Nacionalni park Denali na Aljasci je nevjerojatna avantura za Work and Travel studente. Ovdje ćeš doživjeti netaknutu prirodu, Aljaska je posebno mjesto za otkrivanje jedinstvenih pejzaža i drugačijeg načina života. Nacionalni park Denali nudi brojne mogućnosti za planinarenje, skijanje i kampovanje tokom cijele godine. Ovo je destinacija koja privlači veliki broj posjetitelja i pruža izvanredno radno i lično iskustvo.

Hampton Beach,
New Hampshire

Ako ste u potrazi za živahnim odmorištem uz obalu, Hampton Beach je pravo mjesto! Ova plaža, s prepoznatljivim šetalištem, trgovinama suvenira, pizzerijama i arkadama, privlači mnoge posetitelje svake godine. Za Work and Travel studente, nudi se širok spektar poslovnih prilika u turističkom sektoru.  Dodatno, postoji i velika šansa za pronalazak dodatnih poslova zbog velike popularnosti ovog mjesta.

Old Orchard Beach, Maine

Old Orchard Beach je mali grad u zalivu Saco u priobalnom južnom regionu Mainea i jedna je od najpopularnijih turističkih lokacija u državi Maine. Sa svojim zabavnim parkom na plaži, šetalištem i legendarnim molom dugim 500 stopa, Old Orchard Beach ima atmosferu malog grada “Koni Ajlend”. Glavna atrakcija je njegova duga bijela pješčana plaža koja se smatra jednom od najboljih plaža u državi Maine.