fbpx

KONTAKTIRAJ NAS

OCEAN CITY, MD

Ocean City je nevjerojatno lijep grad koji se prostire duž ogromne plaže i ima prekrasno drveno šetalište koje je čak proglašeno jednim od najljepših u Americi. Ovaj grad pruža jedinstvenu priliku za Work and Travel studente da dobro zarade i steknu neprocjenjivo iskustvo. Ocean City je veliki turistički grad koji privlači mnoge posjetitelje, pa je stoga idealan izbor za one koji žele ostati u urbanoj sredini, ali i provesti ljeto uz more.

Work and Travel: Ocean City
Dobra zarada i raj za šoping

Ocean City u saveznoj državi Maryland je i najpopularnija destinacija za Work and Travel studente u SAD. Kilometarske plaže, šetalište, noćni život, pregršt poslova samo su neke od stvari koje ovu destinaciju čine izuzetno atraktivnom među našim studentima. Grad je relativno mali po broju stanovnika (svega 7000 stalnih stanovnika), međutim ujedno je i dosta velik jer se prostire uz obalu. Tokom ljeta, populacija mijesta naraste i do 350000 kada dođu svi turisti i sezonski radnici.

Šta nudi Ocan City: Ocean City ima peščanu plažu dugu 16 km i jedno od najljepših šetališta (Boardwalk) u SAD-u, prema USA Today i Nacionalnoj Geografiji. Šetalište je dugo tri milje i jedno je od glavnih atrakcija grada. Ovaj grad je veoma privlačan za sve ribolovce – svake godine se održava ribolovački turnir, a nagrade nekada dostignu i cifru od million dolara. Ocean City je sjajna turistička destinacija koja privlači ogroman broj turista kao i mladih ljudi iz cijelog svijeta koji su u potrazi za sezonskim zaposlenjem.

Glavne prednosti za Work and Travel studente

Ocean City u Brojkama

Vremenska zona

klima

Ocean City spada u subtropsku vlažnu regiju. Zbog uticaja atlantskog okeana, ljeta iako vruća, imaju svega desetak dana kada temperatura prelazi 32°C.

Najbliži gradovi

Najbliži aerodrom

Za sva tri aerodroma moguće je organizovati kombi prevoz u saradnji sa našim partnerima iz SAD-a, koji košta oko $75 i saobraća svakodnevno. Ukoliko letite za New York, moguće je organizovati prevoz i odatle za oko $85.

poslodavci

Hoteli, restorani, zabavni parkovi, suvenirnice, prodavnice, sendvičare… Satnice, prekovremeni rad i drugi poslovi (Second Job) $8.25 * -$10 po satu za pozicije bez bakšiša* od 1. jula 2016, minimalna zarada u Marylandu raste na $8.75. Prekovremeni rad je moguć, ali nije čest. Svaki sat preko 40 sati nedjeljno plaća se 50% više. Drugi poslovi se dosta lako nalaze zbog velikog broja poslodavaca.

smještaj

transport

Bicikl je najčešće prevozno sredstvo. Uglavnom su razdaljine od poslodavca do smeštaja male, pa se mogu preći i pješke. Postoji i gradski prevoz koji radi od 6 ujutru do 3 iza ponoći i ide na svakih 10 min i košta $3

Social Security Office

Najbliži SSN Office nalazi se u mjestu Berlin, MD na oko 16 km od grada. Experience u saradnji sa partnerima All Friends organizuje svakodnevni transport do Social Security-a, dok se kartice preuzimaju u gradskoj kući Ocean City-a.

Dodatne korisne informacije

Ocean City se nalazi na granici sa državom Delaware u kojoj nema poreza na promet, tako da je raj za šoping svega dvadesetak kilometara od mjesta. Svi korisnici naše agencije imaju na raspolaganju All Friends office u samom mjestu, gde mogu da koriste računare, štampače i imaju stalnu podršku tokom trajanja programa. Takođe, iz mjesta se organizuje nekoliko povoljnih ekskurzija do obližnjih gradova – Washignton, New York, Philadelphia, kao i odlasci na koncerte i utakmice. Na kraju sezone se organizuju velike ekskurzije do Nijagarinih vodopada, Kalifornije, Grand Kanjona…

Website www.oceancitymd.gov

favicon128x128

POPULARNI PROGRAMI