Virginia Beach, VA

Plaža za Ginisa!

Virginia Beach je najnaseljeniji grad u državi Virdžiniji i nudi sve pogodnosti urbane sredine za Work and Travel studente. Međutim, ovo je mjesto na obali mora i turistički grad koji nudi posebne pogodnosti za one koji žele da provedu ljeto na okeanu, da se druže sa ljudima iz cijelog sveta, kao i da nađu dodatni posao. Ovo je posebno interesantna destinacija za one koje interesuje podvodni svijet okeana kao i nautika.

Work and Travel Virginia Beach, VA

Virginia Beach u saveznoj državi Virginia je popularna destinacija za Work and Travel studente u SAD. Grad je relativno velik po broju stanovnika (450000), a tokom ljeta populacija mjesta se dodatno povećava sa dolaskom turista i sezonskih radnika. U ovom gradu čekaju te kilometarske plaže, veliko šetalište, dobar noćni život, kao i pregršt poslova.

Šta možeš vidjeti u Virginia Beach-u

Jedno od najupečatljivijih obilježja Virginia Beach-a jeste duga pješčana plaža sa prelijepim šetalištem (boardwalk), koji su zajedno ušli u Ginisovu knjigu rekorda kao „The World’s Longest Pleasure Beach.“ Virginia Beach ima i bogatu nautičku istoriju i smatra se odmaralištem sa najbogatijom istorijom u ovoj zemlji. Za ljubitelje podvodnog svijeta tu je The Virginia Aquarium & Marine Science Center u kom posetioci imaju priliku da vide dubine Atlantika, hodaju ispod talasa zaliva Chesapeake Bay i upoznaju se sa florom i faunom podvodnog svijeta. Međutim, ovo mjesto ima i jedinstvenu zimsku ponudu – posmatranje kitova (u prirodnom okruženju) koji u toku zimskog perioda dolaze u ove krajeve u potrazi za hranom. Takođe, ovaj veliki grad nudi sve prednosti urbane sredine: pozorišta, bioskope, koncerte, festivale, galerije, ali i sportske događaje, posebno sportove na vodi.

Osnovne prednosti za Work and Travel studente
 • Lokacija na okeanu
 • Mogućnost drugog posla
 • Mogućnost eskurzija do velikih gradova tokom radnog dijela programa
 • Veliki broj studenata iz cijelog svijeta
Virginia Beach u brojkama
 • 450000 stanovnika
 • 3000 studenata na Work and Travel programu iz cijelog svijeta
 • 98 + hotela
 • 150 + restorana
Vremenska zona

Istočno američka (-6 h u odnosu na nas)

Website: http://www.visitvirginiabeach.com

Klima

Virginia Beach spada u subtropsku vlažnu regiju. Zbog uticaja atlanskog okeana, ljeta iako vruća, imaju svega desetak dana kada temperatura prelazi 32°C.

Najbliži gradovi
 • Washington, DC 208 milja / 335 km (3:30h vožnje)
 • Baltimore, MD 252 milje / 405 km (4h vožnje)
 • Philadelphia, PA 275 milja / 443 km (5h vožnje)
 • New York, NY 363 milje / 584 km (6h vožnje)
Najbliži aerodrom
 • Washington Dulles IAD (preporuka)
 • Washington Regan DCA Baltimore – Washington BWI
 • New York City – JFK

Sa sva tri aerodroma moguće je organizovati kombi prevoz u saradnji sa našim partnerima iz SAD-a, koji košta oko $75 i saobraća svakodnevno. Ukoliko letite za New York, moguće je organizovati prevoz i odatle za oko $85.

Poslodavci

Hoteli, restorani, zabavni parkovi, suvenirnice, prodavnice, sendvičare… Satnice, prekovremeni rad i drugi poslovi (Second Job) $7.25* – $9 po satu za pozicije bez bakšiša. Prekovremeni rad je moguć. Svaki sat preko 40 sati nedjeljno plaća se 50% više. Drugi poslovi se dosta lako nalaze zbog velikog broja poslodavaca.

Smještaj

Tip smještaja: Dijeljene kuće sa po 2-6 ljudi u sobi

Cijena smještaja: $1500-$1600 za cijelu sezonu (cca oko $100 nedjeljno)

Transport

Bicikl je najčešće prevozno sredstvo. Uglavnom su razdaljine od poslodavca do smještaja male, pa se mogu preći i pješke. Postoji i gradski prevoz koji košta $1,75 po vožnji.

Social Security Office

Najbliži SSN Office nalazi se u Virginia Beach-u na adresi 2875 Sabre Street.

Dodatne korisne informacije

Svi korisnici naše agencije imaju na raspolaganju All Friends office u samom mestu, gde mogu da koriste računare, štampače i imaju stalnu podršku tokom cijelog programa. Takođe iz mjesta se organizuje nekoliko povoljnih ekskurzija do obližnjih gradova – Washignton, New York, Philadelphia, kao i odlasci na koncerte i utakmice. Na kraju sezone se organizuju velike ekskurzije do Nijagarinih vodopada, Kalifornije, Grand Kanjona…

Pogledaj programe