fbpx

KONTAKTIRAJ NAS

Old Orchard Beach, Maine

Old Orchard Beach je mali grad u zalivu Saco u priobalnom južnom regionu Mainea i jedna je od najpopularnijih turističkih lokacija u državi Maine. Sa svojim zabavnim parkom na plaži, šetalištem i legendarnim molom dugim 500 stopa, Old Orchard Beach ima atmosferu malog grada "Koni Ajlend". Glavna atrakcija ove obalne zajednice je njegova duga bijela pješčana plaža koja se smatra jednom od najboljih plaža u državi Maine.

Glavne prednosti za Work and Travel studente

Old Orchard Beach u Brojkama

Vremenska zona

klima

Old Orchard Beach ima umjereno kontinentalnu klimu sa uticajem okeana zbog svoje blizine Atlanskom okeanu. Prosječne najviše dnevne temperature u toku ljetnog perioda se kreću između 25 – 30C. Noći su svježe sa prosječnim nižim temperaturama oko 20C.

Najbliži gradovi

Najbliži aerodrom

Najbliža ostrva

poslodavci

Old Orchard Beach je bogat restoranima, hotelima i suvenirnicama. Takođe, ovaj grad je poznat po zabavnim parkovima, a najpopularniji je Palace Playland u koji se W&T studenti iz godine u godinu vraćaju sa zadovoljstvom!

smještaj

transport

Bicikl je napopularnije prevozno sredstvo za W&T učesnike. Međutim, u Old Orchard Beach-u postoji i javni prevoz, Uber, taksi, a često možete vidjeti i pješčane kočije.

Social Security Office

Najbliži SS office se nalazi u gradu Portland.
favicon128x128

POPULARNI PROGRAMI