fbpx

KONTAKTIRAJ NAS

Ogunquit, Maine

Ukoliko trazite savrsen bijeg u Novoj Engleskoj, Ogunquit je pravo mjesto za to! Uz turisticke centre, plaze, shopping centre, odlicne restorane i jos mnogo toga, Ogunquit nudi mnostvo zabavnih stvari. Zivot u primorskom gradu kao sto je Ogunquit moze biti prava avantura i upravo iz tog razloga, veliki broj Work and Travel USA ucesnika bira ovaj grad za svoju destinaciju na programu

Glavne prednosti za Work and Travel studente

Ogunquit u Brojkama

Vremenska zona

klima

Ljeta u Ogunquitu su umjereno topla i ugodna. Prosječne najviše temperature tokom ljeta se kreću od 20 – 25 C, a noći su svježe. Obala pruža blagu klimu zahvaljujući utjecaju okeana.

Najbliži gradovi

Najbliži aerodrom

NajbliŽa ostrva:

poslodavci

Veliki broj restorana, hotela, suvenirnica, fast food shop-ova, rad u zabavnim parkovima, poslovi na plazi, iznajmljivanje bicikala, trotineta, raznosenje novina. Satnice se krecu od 13$ do $20, a postoji mogucnost i prekovremenog rada koji se placa 50% dodatno da redovnu satnicu. Ucesnici Work and Travel programa veoma lako pronalaze dodatne poslove u Ogunquit-u.

smještaj

transport

Bicikl je najčešće prevozno sredstvo. Inače nije velika razdaljina između smještaja i poslodavca, pa se mogu preći i pješke.

Social Security Office

Najbliži SS office se nalazi u gradu Portsmouth, New Hampshire koji je udaljen oko 40 km od Ogunquit-a.
favicon128x128

POPULARNI PROGRAMI