fbpx

KONTAKTIRAJ NAS

Nantucket, MA

Nantucket je popularna destinacija za Work and Travel studente. Ovo luksuzno odmaralište s bogatom istorijom nudi neobično ljeto na okeanu. Ostrvo je malo po broju stanovnika, ali tokom ljeta posjeti ga veliki broj turista. Nantucket je poznat po očuvanim starim građevinama, vjetrenjačama i svjetioniku. Takođe je domaćin kulturnih događaja, galerija i muzeja. Nantucket privlači mnoge turiste i studente koji traže sezonske poslove.

Work and Travel: NANTUCKET
Ušetajte u romane Poa i Melvila

Nantucket u saveznoj državi Masačusets jedna je od najpopularnijih destinacija za Work and Travel studente u SAD. Ovo je jedno od najluksuznijih odmarališta u Americi, gde, prema magazinu Forbes, nekretnine vrijede više čak i od onih u Hamptonima. Ostrvo je relativno malo po broju stanovnika (svega 1050 stalnih stanovnika), čak je poznato i po tome da na cijelom ostrvu ne postoji ni jedan semafor. Međutim, tokom ljeta populacija mjesta naraste i do 50000.

Istorija i kultura ostrva

Među brojnim znamenitostima, u Nantucket-u se nalazi najstarija vjetrenjača izgrađena u Americi, koja je i danas u funkciji. Tu je, takođe, i drugi po starosti svjetionik u SAD. Stare građevine su izuzetno očuvane, pa ovaj gradić nosi i priznanje nacionalnog istorijskog obilježja ili „National Historic Landmark“. Ovde se odmaraju advokati, direktori, bankari, doktori… Ostrvo može da se pohvali brojnim kulturnim dešavanjima i bogatim noćnim životom, kao i eminentnim galerijama i muzejima. Nantucket je domaćin likovnih kolonija od 1920. godine. Može se reći da je ovo mjesto veoma inspirativno, opisano je u brojnim romanima, među kojima su najpoznatiji „Avanture Artura Gordona Pima“ E.A. Poa i „Mobi Dik“ Hermana Melvila. Zbog brojnosti turista, ovo mjesto je i destinacija brojnih studenata koji traže zaposlenje u toku ljeta.

Prednosti rada u Nantucket-u

Nantucket u brojkama

Vremenska zona

klima

Nantucket spada u okeansku vlažnu regiju. Zbog uticaja Atlantskog okeana, ljeta su topla. U periodu od maja do septembra temperatura iznosi od 29 do 35°C uz kostantan okeanski vjetar. U maju i septembru treba ponijeti topliju odjeću, jer su noći hladne (15-18°C).

Najbliži gradovi

Najbliža ostrva

Najbliži aerodrom

poslodavci

Hoteli, restorani, suvenirnice, prodavnice, sendvičare, iznajmljivanje mopeda, bicikala i automobila, raznošenje novina… Satnice, prekovremeni rad i drugi poslovi (Second Job) $9 po satu za pozicije bez bakšiša *od 1. Januara 2016, minimalna zarada u Masačusetsu raste na $10.* Prekovremeni rad je moguć u toku sezone (jul, avgust). Svaki sat preko 40 sati nedjeljno plaća se 50% više. Drugi poslovi se dosta lako nalaze zbog velikog broja poslodavaca.

smještaj

transport

Bicikl je najčešće prevozno sredstvo. Uglavnom su razdaljine od poslodavca do smještaja male, pa se mogu preći i pješke.

Social Security Office

Najbliži Social Security Office je u gradu Hyannis, MA koji se nalazi na 35 milja od ostrva. Potrebno je samo da se trajektom pređe do kopna. Socijalni broj poslije nekoliko nedjelja stiže na adresu koju ste ostavili na formularu prilikom predaje dokumentacije.

Dodatne korisne informacije

Na ostrvu postoji International Student Centar koji stoji na raspolaganju našim studentima i poseduje: kuhinju koja se može koristiti, bilijar i stoni tenis, video igrice, besplatan wi-fi, a nude i pomoć pri kupovini namirnica iz najbližeg grada Providence-a, dva puta tokom nedjelje organizuju besplatnu večeru, pomažu pri štampanju I94 formulara i pri prijavi za Servis.

favicon128x128

POPULARNI PROGRAMI