fbpx

KONTAKTIRAJ NAS

spremi se za ljetnu avanturu života!

Work and Travel USA program je savršena prilika da posjetiš Ameriku tokom studija, stekneš radno iskustvo u inostranstvu, upoznaš različite kulture i nove prijatelje, poboljšaš engleski jezik i zaradiš novac koji će ti omogućiti da proputuješ ovaj kontinent, vrhunski se provedeš ili da se finansijski osamostališ.

Work and Travel USA: Informacije o programu

Work and Travel USA program je jedinstvena prilika za sve studente koji žele da dožive nezaboravnu avanturu radeći i putujući u Sjedinjenim Američkim Državama. Program nudi mogućnost rada sezonskih poslova u SAD-u, sticanja radnog iskustva u inostranstvu, kao i priliku da se poboljša ili usavrši engleski jezik. Takođe, na Work and Travel USA programu imaćeš priliku da upoznaš različite kulture, stekneš inostrana prijateljstva, proputuješ i provedeš ljeto za pamćenje.

S obzirom na to da se Work and Travel USA odvija tokom ljetnih mjeseci, uglavnom u periodu jun – oktobar, kao učesnik ovog programa imaćeš priliku da upoznaš različita mjesta u SAD-u i uživaš u atrakcijama i aktivnostima koje nude popularni gradovi ove države.

Radni dio Work and Travel USA programa traje od 3 do 4 mjeseca, u zavisnosti od dogovora sa poslodavcem, a tokom tog perioda imaćeš opciju da obavljaš različite poslove u djelatnosti ugostiteljstva i turizma kao što su posluživanje hrane i pića, rad u prodavnici, hotelu, bazenu, zabavnom parku i tome slično.

Važno je naglasiti da program obuhvata i period od mjesec dana koji je namijenjen za putovanje i upoznavanje sa američkom kulturom, pošto je Work and Travel USA prvenstveno zamišljen kao kombinacija rada i zabave.

Kako bi se što lakše snašli u novoj sredini, agencija Experience obezbjeđuje podršku prije i tokom boravka u Americi, što uključuje pomoć prilikom pronalaska odgovarajućeg posla i smještaja, pripremu za viziranje, orijentaciju u novoj sredini te kontakt sa domaćinom ili agencijom zaduženom za pomoć tokom boravka u SAD-u.

Uslovi učešća
programa

Work and Travel USA u samo 4 koraka

Uz Experience možeš da otputuješ u USA veoma lako. Pitaš se kako? Kaži nam koji posao želiš da radiš i željenu destinaciju na koju želiš da otputuješ. Mi ćemo ti onda pomoći da spremiš svu neophodnu dokumentaciju i uspješno odradiš intervju sa poslodavcem. Poslije toga ćeš otići u Ambasadu da dobiješ vizu. I to je to, pakuj kofere jer tvoje ljeto iz snova je blizu!

Provedi 4-5 mjeseci u americi

Još jedna od beneficija Work and Travel USA programa koja dodatno motiviše studente da se prijave jeste mogućnost da se ostvari odlična zarada koja dostiže cifru i do 30 000$. Poslodavci sa kojima sarađujemo već dugi niz godina nude veoma primamljive i konkurentne satnice, kao i povoljne uslove za rad. Kao učesnik programa imaćeš i opciju da pronađeš dodatni posao, ukoliko to poželiš te na taj način obezbijediš sebi dodatne finansijske pogodnosti.

Na Work and Travel USA programu imaćeš sjajnu priliku da razviješ i unaprijediš svoje lične i profesionalne vještine, stekneš vrijedno radno iskustvo i obogatiš svoj CV, što ti može biti od velikog značaja u budućoj poslovnoj karijeri.

Svakom učesniku programa Work and Travel USA pruža se mogućnost da samostalno organizuje smještaj, koji se obično nalazi u blizini radnog mjesta. Mnogi poslodavci nude smještaj u obližnjim hotelima, apartmanima ili kućama za iznajmljivanje.

Učesnicima Work and Travel USA programa je obezbijeđena i zdravstvena zaštita koja pokriva troškove liječenja i hospitalizacije u SAD-u, kao i naknadu za hitnu medicinsku pomoć. Studenti koji su na programu takođe mogu da se prijave za dodatno zdravstveno osiguranje koje pokriva dopunske troškove u slučaju medicinske hitnosti ili povratka kući.

Kada se prijaviš na Work and Travell USA program dobićeš sve neophodne informacije i savjete za pripremu putovanja, kao i našu podršku tokom cijelog procesa.

Postoje čak i opcije za grupna putovanja, što je odlična prilika da upoznaš nove ljude i podijeliš svoje iskustvo sa njima ili da putuješ sa nekim koga već poznaješ.

DETALJI PROGRAMA

Koju vrstu vize dobijaju studenti koji učestvuju na programu?

Studenti koji učestvuju na W&T programu dobijaju J­1 vizu (Exchange Visitor visa). Ovaj tip vize omogućava studentima najviše 4 mjeseca rada + mjesec dana turističkog boravka u SAD.

Kada se vrši aplikacija za vizu?

Američka ambasada vrši viziranje studenata u aprilu, maju i junu. Studenti najčešće apliciraju za viziranje mjesec dana prije samog intervjua.

Da li studenti mogu da rade više od jednog posla?

Da. Učesnicima W&T programa je putem J­1 vize omogućeno da rade više poslova tokom boravka u SAD. Svaki dodatni posao mora biti prijavljen i odobren od strane Sponzora.

Da li studenti mogu da rade i 5. mjesec boravka u SAD-u?

Ne. J­1 viza koju učesnici programa dobijaju važi kao radna viza samo 4 mjeseca, a 5. mjesec važi kao turistička, jer je taj period predviđen za putovanja po SAD.

Da li je studentima obezbjeđen smještaj?

Da. U rijetkim slučajevima kada poslodavac ne obezbjeđuje smeštaj, agencija asistira studentima pri pronalaženju istog. Cijena smještaja varira u zavisnosti od lokacije, i kreće se od 120 do­ 125 USD na nedjeljnom nivou. Neki stanodavci inzistiraju na depozitu.

Da li studenti tokom 5. mjeseca mogu da putuju van SAD?

Ne. J­1 viza koju studenti dobijaju važi kao jednokratna viza, što znači da jednom kada student napusti SAD ona prestaje da važi i student ne može više da se vrati u SAD pomoću nje.

Koliko studenti zarade na W&T USA programa?

Zarada na programu zavisi od mnoštva okolnosti – da li student radi jedan ili više poslova, koliko novca troši na svakodnevni život, nepredviđenih troškova itd. Na svijetskom nivou, bruto zarada sa jednim poslom kreće se između 6.000 i 8.000 USD. Dosadašnje iskustvo govori da studenti zarade dovoljno da pokriju troškove života tokom boravka u SAD, vrate uložen novac, proputuju po SAD a ostatak ostave za kupovinu ili vrate kući.

Da li studenti mogu da se prijave na program sa prijateljima?

Da. Ako studenti žele da idu zajedno na program, bitno da je prilikom prijave naglase da hoće da lete istog datuma, budu u istom smeštaju, itd.

Koliko puta studenti mogu da učestvuju na W&T programu?

Studenti mogu da učestvuju na programu sve dok ispunjavaju uslove tj. upišu tekuću školsku godinu i redovno polažu ispite.

U kom periodu se može učestvovati na W&T USA programu?

Period trajanja programa zavisi od zemlje iz koje student dolazi. Po zemljama iz regiona, termini su sledeći:

  • Srbija: 21.05. -­ 01.10.
  • BiH: 01.06. -­ 01.10.
  • Hrvatska: 01.06. -­ 01.10.
  • Crna Gora: 15.05. -­ 01.10.

Studenti mogu da biraju datum odlaska.

Da li brucoši mogu da učestvuju na programu?

Da, brucoši mogu da se prijave na program, ali uslov je očišćen prvi semestar prije viziranja.

Do kada traje prijavljivanje na program?

Prijavljivanje na program je moguće dok ima radnih ponuda. Praksa je do sada pokazala da prijave traju do marta.

Dvije opcije Work and Travel USA programa

U zavisnosti od toga na koji način želiš da dođeš do posla u SAD-u, Experience Work and Travel USA program pruža vam dvije opcije: Full Arrange i Self Arrange.

Sa Full Arange opcijom, agencija će ti pomoći da pronađeš posao i smještaj, a takođe će ti biti dostupna podrška tokom boravka u Americi. S druge strane, Self Arange opcija pruža ti mogućnost da sam organizuješ i posao i smještaj, uz savjete agencije.

FULL PROGRAM

Pod ovom opcijom se podrazumijeva da radnu ponudu u trajanju do 4 meseca obezbeđuje sponzorska organizacija iz USA. Full Arrange program obuhvata:

SELF PROGRAM

Self Arrange je opcija u kojoj učesnik sam pronalazi posao u Americi. Ova opcija programa je prije svega namijenjena studentima koji su ranije učestvovali na programu, studentima koji imaju dobre kontakte u Americi ili studentima koji žele sami sebi da pronađu posao. Učesnik programa obezbijeđuje radnu ponudu, dok Experience obezbeđuje:

favicon128x128

POPULARNE
LOKACIJE

Mjesto koje nudi dobru zaradu i pravi je raj za šoping.

Predivno odredište netaknute prirode Amerike.

Savršen spoj zabave, prirode i tradicije.

Bajkovito ostrvo puno prilika i autentičnih doživljaja.
favicon128x128

DRUGI POPULARNI PROGRAMI