fbpx

KONTAKTIRAJ NAS

Od Banja Luke do Vankuvera: Moja kanadska avantura kroz Work and Study program

Ćao svima!

Moje ime je Nikola, imam 25 godina i iz Banja Luke sam. Spletom okolnosti, sada živim u Kanadi. Ovde sam već šest mjeseci, radim u firmi koja se zove Tap & Barrel Shipyards i to na poziciji servera.

Kako je sve počelo?

Oduvijek sam bio avanturističkog duha, a takođe sam imao želju da putujem, istražujem i upoznajem nove ljude.

Iz tog razloga, 2021. godine sam odlučio da učestvujem na Work and Travel USA programu. Prepoznao sam priliku da zaradim, steknem nove vještine i proputujem Ameriku. Otišao sam na lokaciju Martha's Vineyard, a nakon radnog dijela programa posjetio sam mnoge Američke turističke atrakcije. New York City, Miami, Atlanta.. i još mnogo zanimljivih mjesta i bezbroj uspomena koje ću uvijek pamtiti. 

Na programu sam proveo nepunih pet mjeseci, a kada sam se vratio u Bosnu i Hercegovinu, znao sam da tu nije kraj jer je moja želja za istraživanjem postala još veća.

Odlučio sam se novu državu, drugačiji tip programa. Kanada! Činilo mi se veoma zanimljivo. Tako lijepa država, toliko prirodnih ljepota, a tek kakve mogućnosti za obrazovanje i razvoj karijere! Pomislio sam da je to idealna opcija, i iskreno, bio sam u pravu. 

Novu avanturu sam započeo 2022. godine prijavom na Work and Study Canada program. Upisao sam koledž, dobio vizu i kupio avio kartu, sve je bilo spremno za moj polazak.

Po dolasku u Vankuver, grad u kojem ću živjeti narednih godinu dana, osjetio sam u isto vrijeme uzbuđenje i strah. Međutim, po izlasku sa aerodroma, vidio sam poznato lice. Dočekala me je nasmijana i vesela Tamara, koja je u Vankuver došla nekoliko mjeseci prije mene, takođe na Work and Study Canada program. Pitao sam se kako zna da stižem, ali ekipa Experience-a joj je javila te su se dogovorili da me dočeka i mnogo sam im zahvalan na tome jer mi je Tamarin doček mnogo olakšao dolazak u ovaj grad.

Prvi dani na koledžu donijeli su nova poznanstva sa kolegama iz cijelog svijeta. Međunarodna atmosfera me je oduševila.

Kako vrijeme prolazi, sve više se osjećam kao da pripadam ovom gradu. Vankuver je grad koji pruža bezbroj mogućnosti.

Mogu reći da je Work and Study Canada mnogo više od akademskog iskustva. Ovaj program je idealna prilika za lični rast i razvoj mladih ljudi, karijerni razvoj takođe. Mnogo sam samostalniji i samouvjereniji, a stekao sam i međunarodne prijatelje. Ovakvo iskustvo bih iskreno preporučio svima!

EXPERIENCE

Druge priče