fbpx

KONTAKTIRAJ NAS

Work Holiday Germany iskustvo Lorena

Pozdrav, moje ime je Hrustanović Lorena dolazim iz Bihaća, studentica prve godine Slovenskog fakulteta “Doba Business School”. Zaposlena sam u firmi Teleperformance BiH, te sam brend ambasadorica ispred agencije Experience BiH. Ovo ljeto sam provela u Njeamčkoj na program Work Holiday Germany.

Provela sam tri mjeseca radeći u lunaparku pod imenom “Tripsdrill” u čijoj okolini sam bila i smještena, koji se nalazi u gradu Celeebronn koji se nalazi u blizini Stuttgart-a.  S obzirom na moje odlično poznavanje Njemačkog jezika, radila sam u trgovini i samim time svakodnevno dolazila u kontakt sa velikim brojem ljudi i na taj način stekla nova poznanstva iz različitih država svijeta.

Sistem i način rada u ovoj državi se u nekim stvarima razlikuje od našeg, ali ja sam uvijek radila sa 100% svojih mogućnosti i taj trud se uvijek znao nagraditi.

Slobodno vrijeme sam najviše koristila za putovanja i obilazak susjednih gradova te pokrajine, a možda i najljepše iskustvo je odlazak u Francusku pred kraj programa.

Moje iskustvo u ova 3 mjeseca ne može da se prepriča u par rečenica, već opširno toliko da je potrebno knjiga da se napiše, zato topla preporuka za sve studente koji žele da probaju nešto novo, da se prijave na neki od mnogobrojnih programa koje Experience agencija nudi. Svim zainteresiranima nudim svoju pomoć i odgovore na sva vasa pitanja i nadam se da će vas baš moja priča motivisati da napravite korak više u svom životu.

 

EXPERIENCE

Druge priče